Leg de lat niet te hoog

20 augustus 2019
ONE80Fit

Wat ik vaak tegenkom in mijn werk is dat mensen de lat voor zichzelf erg hoog leggen direct in het begin. In magazines en op internet kom je niets anders tegen dan “strakke buik in 10 dagen” of “paleo meal plan zus” of “afvallen met maaltijdshakes”. Je kunt geen blad open slaan of social media post openen of het gaat over afvallen, fitter worden etc. Grote fitnessketens adverteren met allerlei lokkertjes om je maar lid te laten worden maar het liefst hebben ze dat je alleen komt inschrijven en daarna een slapend lid wordt. Lekker betalen maar niet komen. Scheelt weer een wachtrij op de maandagavond voor het squatrek 😉

“Durf jij pijn te lijden voor wat je echt wilt?”

 

Ook ik maak het bijna dagelijks wel mee. Mensen mailen mij en vragen hoe ze zo snel mogelijk strak en fit kunnen worden. Soms zelfs 3 weken voor een vakantie of een event. “Stoppen met eten” zeg ik dan altijd als grapje. Daarna leg ik uit dat we in 3 weken kijken hoe ver we kunnen komen maar dat ze geen wonderen kunnen verwachten.

Als mensen bij mij willen trainen krijgen ze eerst een persoonlijk gesprek. Ik leer de mensen kennen en met de ruim 15 jaar ervaring die ik inmiddels heb kan ik in die korte tijd aardig een profiel maken van deze persoon en kan ik inschatten of de doelen die deze persoon heeft op gebied van sport wel haalbaar en realistisch zijn. Dan heb je nog met vele andere factoren te maken zoals hoe is je privé situatie op het moment? Heb je stress op het werk? Heb je blessures? Al deze zaken hebben invloed op je prestaties maar ook op je belastbaarheid. Is er trainingservaring? Of juist niet? Hoe is het voedingspatroon en wat is de kennis van deze persoon op gebied van voeding.

Kortom ik kijk verder dan dat ik je alleen een work-out geef en je even snel op een weegschaal zet. Ik probeer echt samen met jou te kijken naar wat jij wilt bereiken en of het kan. Natuurlijk kun je alles bereiken als je maar wilt maar het moet wel passen bij de rest van je leven.

Eén van de belangrijkste dingen van doelen stellen is dat je de wil hebt om een verandering te gaan maken, dat je het lef hebt om uit je comfort zone te gaan, dat je durft pijn te lijden voor wat je echt wilt, dat je over je ego durft te stappen en toe durft te geven aan jezelf dat het zwaar is maar dat je ervoor gaat en niet gaat opgeven.  Dat je hulp toelaat en hulp vraagt. Of je nou 10 kg wilt afvallen of je wilt beter worden in je werk of je wilt een betere relatie met je man of vrouw. Het gaat er om dat de wil er is.

Ik help je graag om samen te kijken wat er mogelijk is voor jou. Wil jij weten wat er voor jou mogelijk is? Ik zal altijd eerlijk en oprecht zijn. Als ik je niet kan helpen zal ik dit ook aangeven en je advies geven waar je eventueel wel terecht kunt.

Ik heb een vreselijke passie voor mensen en om mensen te helpen een betere versie van zichzelf te worden. Ik kan je alle handvatten geven maar je moet het uiteindelijk zelf doen!

Mocht je interesse hebben in een vrijblijvend intake gesprek mag je mij altijd mailen via wieteke@one80fit.nl

Zie je snel 😉